Korábbi rendezvények

XXIV. Országos TDM konferencia – SZARVAS

2020. szeptember 30-október 01.

A Magyar TDM Szövetség és a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület közös szervezésében, 2020. szeptember 29-október 01. között megszervezésre kerülő rendezvény ezúttal hibrid módon valósult meg: mind az előadók, mind a résztvevők részéről lehetőség nyílt a személyes jelenlét mellett az online térből való becsatlakozásba.

I. ONLINE TDM KONFERENCIA

(XXII. Országos TDM konferencia) –

2020. április 23.

Az eredeti tervek szerint 2020. április 22–24. között, Szarvason rendezte volna meg a Magyar TDM Szövetség a soron következő, tavaszi konferenciáját, amely azonban az adott járványügyi helyzetben a szokásos módon nem kerülhetett megszervezésre, így az online térbe áthelyezve, lerövidítve valósult meg. A social distancing jegyében a helyszínen csupán a házigazda Szarvas és Békésszentandrás képviselői, valamint az MTDMSZ titkára gyűltek össze, onnan köszöntve a mintegy 60 érdeklődőt.

XXII. Országos TDM konferencia – KÖRMEND

2019. november 13-15.

A Vasi Hegyhát – Rábamente TDM volt a házigazdája, a MJUS World Resort & Thermal Park Hotel pedig a helyszíne a Magyar TDM Szövetség őszi közgyűlésének és országos konferenciájának. A program tanulmányúttal kezdődött, stratégiai gondolkodásról, pozicionálásról, termékfejlesztésről, képzésről való közös gondolkodással folytatódott, majd Giro d’Italia egyeztetéssel színesedett.

Előadóink/partnereink között köszönthettük Dr. Princzinger Pétert (MTSZA), Christian Eckert (szakember, Eichstaett-Ingolstadti Egyetem), Eva Luckerbauert (tanácsadó, Kelet-Stájerországi Turisztikai Szövetség korábbi ügyvezetője), Kálmán Istvánt (alelnök, MABEUSZ, Boros László Attilát (elnök, Magyar Fürdőszövetség), Szilasi Lászlót (szakmai vezető, Giro’d Italia).

XXI. Országos TDM konferencia – BAJA

2019. május 08-10.

Jó gyakorlatok bemutatásával indult, és a szervezetek jelenét és jövőjét érintő előadásokkal, kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott a Magyar TDM Szövetség Országos TDM Konferenciája Baján, csaknem 70 résztvevővel.

Előadóink között köszönthettük: Juhász Szabolcsot (MTÜ), Szabó Áront (MTÜ), dr. Princzinger Pétert (MTSZA), Csáki Bélát (ügyvezető, Bács-Kiskun megye Területfejlesztési és Marketing NKft.) és Scheitzner Beátát (alelnök, Magyar Fürdőszövetség).

XX. Országos TDM konferencia – TATA

2018. november 29-30

Teltházas konferenciát tartott a Magyar TDM Szövetség, november 29-én, Tatán, az Old Lake Golf Club & Hotelben. Semsei Sándor elnök előadásában kifejtette, a TDM szervezeteknek nem csak összefogni, hanem összezárni kell a siker érdekében. Azt, hogy átmenetileg eltűntek az erős viszonyítási pontok, lehetőségként kell megélni, s közösen kell újra definiálni a TDM szervezetek helyét, szerepét. Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kuratóriumi elnöke a pontszerűen már itt-ott meglévő, ám nem elég versenyképes módon termékké gyúrt szolgáltatások hálózatos fejlesztésére biztatta a jelenlévőket, míg Ludvigh Károly szervezetfejlesztő, coach, pszichiáter a változás természetéről tartott gondolatébresztő előadást, új nézőpontból megvilágítva a szervezetek fejlődésének útját, nehézségeit.

Előadóink között köszönthettük: Michl József (polgármester, Tata), dr. Princzinger Pétert (MTSZA), Ludvigh Károlyt (szervezetfejlesztő, coach, pszichiáter, Stratego Kft.), Holczer Ágnest (tanácsadó, HONifo Kft.), Boros László Attilát (elnök, Magyar Fürdőszövetség), Berczelly Attilát (elnök, Tata és Környéke Turisztikai Egyesület), és Hodálik Pált (alpolgármester, Szarvas város).

XIX. Országos TDM konferencia – SIÓFOK

2018. május 16-18.

A május 16-án elnökségi üléssel és közgyűléssel megkezdett TDM-találkozó 17-én mintegy 100 fő részvételével konferenciával folytatódott a Hotel Yacht Wellness and Business Siófokban. A rendezvény a helyiek bemutatkozását követően Semsei Sándor (MTDMSZ) a TDM szervezeti rendszer jelenéről és kihívásairól adott tömör helyzetelemzést, kiemelve az eredményeket is. A fő üzenet: helyben erősebbnek lenni. Hoffmann Henrik (BTSZ) előadásában rámutatott, hogy kiemelt térségként óriási fejlődés előtt áll a tó és környéke, Gajda Tibor (MTÜ) részletesen beszámolt a kiemelt térségek és a pályázatok állásáról, az ügynökség által koordinált fejlesztésekről, Sztojanovits Kristóf, a Magyar Turisztikai Szövetség titkára bemutatta a „szövetségek szövetségének” munkáját.

Előadóink között köszönthettük:  Hamvas Pétert (alpolgármester, Siófok), Gajda Tibort (vezérigazgató-helyettes, MTÜ), Hoffmann Henriket (elnök, Balatoni Turizmus Szövetség), Sztojanovits Kristófot (főtitkár, MTSZA), Holczer Ágnest (turisztikai szakértő, HONinfo Kft.).

VIDEÓ A KONFERENCIÁRÓL

XVIII. Országos TDM konferencia – ESZTERGOM

2017. november 30-december 01.

A jól prosperáló TDM-szervezetek megállnak a lábukon önállóan is. Ám nem mindegy, milyen szerepet szán nekik jövőképében a Magyar Turisztikai Ügynökség, milyen mozgásterük lesz a fejlődésre – erről szólt az Esztergomban megrendezésre kerülő rendezvény. A TDM Agora, ami a konferencia másnapján került megrendezésre rendkívül erős online szakértői gárdát állított fel a résztvevők legnagyobb örömére, hiszen az előadásokon túlmenően aktív párbeszédre is sor kerülhetett.

Előadóink: dr. Gajda Tibor (vezérigazgató-helyettes, MTÜ), Holczer Ágnes (tanácsadó, HONifo Kft.), Krompaszky Gábor (szálláshely minősítő auditor, Hotelstars Union), Kovács László (elnök, MVI), Tassy Márk (igazgató, Magyar Természetjáró Szövetség), Erdős Ádám (travel Industry Manager, Google Magyarország), Bodrogi Bozán András (szakértő, Youtube megjelenések), Szabó Zsolt (turizmus menedzser, Szállás.hu), Sipos Zoltán (stratégiai igazgató, Kreatív Kontroll Kft.), Lovász Sándor (médiatervező, Adanima Consulting), Kemecsei Attila (tul.-ügyv., Jaguár Média Kft.)

RÉSZLETEK I.

RÉSZLETEK II.