STRATÉGIAI TERMÉKFEJLESZTÉS

A Stratégiai termékfejlesztés és innováció a turizmusban elnevezésű képzés azoknak szól, akik piacra szabott, jól értékesíthető turisztikai terméket, vagy térségi kínálatot szeretnének összeállítani, akik megismernék és fejlesztenék saját kreatív képességeiket, és akik az eddigi ösztönös tevékenység mellett immár tudatosan figyelnék a piac igényeit, a termékének életútját, és az értékesítési folyamat menedzsmentjét. Fktv. szerinti engedélyszám: E-001521/2016/D002.

Jelenleg nem szervezünk képzést!

turizmus.com cikke

Stratégiai termékfejlesztés_Részletes bemutatkozó anyag_2020.

Hivatalos tájékoztató a képzésről_2020.

RÉSZLETES LEÍRÁS

A 30 órás, 2 x 2 napos, neves turisztikai, illetve személyiség- és szervezetfejlesztő szakemberek vezetésével megrendezésre kerülő tréning egyik célja, hogy a képzésben résztvevő szakemberek megismerjék a stratégiai termékfejlesztés folyamatát a turizmusban a kereslet és a kínálat kutatási módszereitől a stratégiai termékfejlesztés lépésein keresztül egészen a létrehozott termékek piacra viteléig/értékesítéséig.

A másik, legalább annyira fontos cél, hogy a szakmai képzéssel párhuzamosan a résztvevők olyan, a turizmus területén elengedhetetlen, ám a személyiségfejlesztés területéhez tartozó egyéni képességeiket fejlesszék tovább, mint a kreativitás vagy a rendszerszemlélet.

A négy nap során nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapi munkában azonnal hasznosítható technikák begyakorlására, az ebben való elmélyülést a Bakonyban végzett terepmunka biztosítja.

A képzésben részt vevők elsajátítják a termékek életútjának nyomon követését, a mindenkori piaci igényeknek és trendeknek megfelelő átalakítását, illetve a termékek piaci kommunikációs és értékesítési folyamatának menedzsmentjét. Képesek lesznek a munkájuk során és a környezetükben felismerni azokat a kritikus pontokat, melyekre fókuszálva biztosítani lehet a termékek, szolgáltatások magas minőségét és ezt munkatársaiknak is át tudják adni.

A képzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik a korábbi tanulmányaik során elsajátítottakat szívesen frissítenék fel, nyitottak az új megközelítésekre és bátran kipróbálnak szokatlan megoldásokat.

Konkrétan:

  • TDM-szervezetek menedzsereinek, munkatársainak
  • Már meglévő és újonnan létesített attrakciók vezetőinek
  • Szállodák és turisztikai szolgáltatások menedzsmentjének
  • Önkormányzatoknál dolgozó turisztikai szakembereknek


A 2019-ben megszervezésre került szakmai képzést Holczer Ágnes, a BGE oktatója, számos térségi és termékfejlesztési stratégia szerzője, Kanel Judit – a Continental Travel és Aktív Tours ügyvezetője, a MABEUSZ társalapítója és jelenlegi alelnöke és Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke, a Chrome-Soft Kft. enterprise- és fejlesztési divíziójának vezetője irányították. A személyiségfejlesztés Dr. Ludvigh Károly pszichiáter és coach, a Professzionális Coaching Egyesület elnökének vezetésével zajlott, aki nemcsak a coaching, de pl. a hipnoterápiás módszerek egyik jeles ismerője is.

A képzés vizsgával zárult, melynek eredményes letételének feltétele, hogy a megadott óraszámhoz képest a hiányzások aránya nem haladhatta meg a 30%-ot. Sikeres vizsga esetén a résztvevők a képzés elvégzéséről tanúsítványt kaptak.